Cila është vetura me të cilën taksisti udhëtoi 4.6 milionë kilometra…

 Cila është vetura me të cilën taksisti udhëtoi 4.6 milionë kilometra…

Grigorios Sachinidis, shofer taksie ka bërë 4.6 milionë kilometra me të njëjtën makinë Mercedes Benz 240D të prodhuar në vitin 1976

Nëse dikush dëgjon se një burrë ka udhëtuar miliona kilometra me të njëjtën makinë ,sigurisht që nuk do ta besonte, pasi pas disa vitesh shumica – nëse jo të gjithë, ndërrojnë makina.

Gregory Sahinidis nga Selaniku, jo vetëm që miliona kilometra i ka bërë me të njëjtën makinë, por ajo ishte mjeti i punës së tij pasi punonte si shofer taksie.

Konkretisht, ai bëri 4.6 milionë kilometra me të njëjtën makinë Mercedes Benz 240D të prodhuar në vitin 1976 dhe, madje, iu kërkua nga kompania e njohur e makinave që të “dhuronte” automjetin në Muzeun e saj në Shtutgart, pasi theu rekordin botëror për kilometrat e përshkuar, për çdo lloj makine në planet.

Si filloi?

Ishte viti 1981 kur Sachinidis, me ndihmën e të vëllait, solli taksinë e përdorur nga Gjermania (në atë kohë 5 vjeçare).

Që atëherë ai u ka shërbyer disa zyrtarëve dhe personazheve të famshëm, si deputeti i atëhershëm dhe kryeministri Kostas.

Në vitin 2004, pasi ia dorëzoi makinën Muzeut Mercedes, ai mori një model të ri C200 CDI në këmbim, nga presidenti Alexander Paufler.

Për 23 vite, taksia ishte puna e tij dhe vështirësitë financiare nuk e lejuan ta zëvendësonte me një makinë të së njëjtës markë.

Ai ka bërë udhëtime të panumërta jashtë vendit, prandaj ka një numër kaq të madh kilometrash. “ Kur mora taksinë, në Greqi qarkullonin pak Mercedes, ndërsa unë kisha avantazhin të flisja gjermanisht, pasi jetoja në Gjermani për 15 vjet.

Pra, kam punuar me agjenci udhëtimesh, të cilat më dërgonin klientë për t’i transportuar brenda Greqisë, por edhe në vendet përreth. Kam transferuar biznesmenë në Shkup, Gjermani, Banja Lukë, kam shkuar tetë herë në Turqi dhe më shumë se 90 herë në Bullgari. Në fakt, në vitin 1993, duke kaluar Jugosllavinë e shkatërruar nga lufta, shoqërova një kamion me ndihma humanitare për në Beograd, duke transportuar eskortën e misionit, biznesmenin Stefanos Milios, i vetmi person që kishte leje për të hyrë në atë kohë ”.

Të ngjajshme