Avokati Daci: 30 vjet minimumi i dënimit për Naim Murselin

 Avokati Daci: 30 vjet minimumi i dënimit për Naim Murselin

Naim Murseli mund të dënohet minimumi me 30 vjet burg, për porositjen e vrasjes së bashkëshortes së tij Liridona Ademaj-Murseli, ngjarje e ndodhur mbrëmjen e 29 nëntorit në Prishtinë.

Duke mos përjashtuar dënimin e përjetshëm, në studion e Opinion, avokati Jordan Daci thotë se në rastin e Murselit, nuk mund të ketë rrethana lehtësuese.

“Kosova ka futur edhe dënimin e përjetshëm… Padyshim që rrethanat janë shumë të rënda, sidomos prania e fëmijëve, mënyra sesi ka vepruar, etj. Megjithatë gjykata do të duhet të vlerësojë shumë gjëra të tjetra dhe besoj që gjykatat e Kosovës janë tepër korrekte për këtë pjesë dhe minimumi do jetë 30 vjet. Nuk mendoj se ka rrethana lehtësuese, sepse nuk hyn nga rrethanat lehtësuese asnjë nga këto për të cilat ne po flasim”, u shpreh ai.

Teksa motivi i kësaj vrasjeje mbetet ende mister, për avokatin kjo nuk ka rëndësi kur vjen puna tek dënimi, pasi kemi të bëjmë me një vrasje me paramendim.

“Motivi në rastin konkret nuk përbën rëndësi për sa kohë bëhet fjalë për një vrasje me paramendim. Motivi në raste të veçanta, shumë të rralla ndikon. Sigurisht që nuk mund të ketë vrasje pa motiv, këtu ekziston, por nuk mund t’i vesh dot emrin e posaçëm, se motiv ka ai, sepse po të mos kishte motiv do ishte i çmendur, sepse vetëm një i çmendur vret pa motiv”, u shpreh Daci.

Ndërkaq, të enjten, Naim Murseli i cili dyshohet se ka porositur vrasjen e bashkëshortës së tij, Liridona Ademaj – Murseli, ka përfunduar dëshminë në Prokurorinë Themelore në Prishtinë.

Pas seancës, avokatja e tij, Teuta Zhinipotoku, ka thënë për Telegrafin se Murseli ka mohuar në tërësi versionin e dhënë gjatë intervistimit në polici.

Po ashtu, shtoi se informatat të cilat janë publikuar lidhje me raportet e tendosura në mes të bashkëshortëve lidhur me besnikërinë e tyre, i pandehuri i ka mohuar në tërësi.

“Dëshmia e të pandehurit Naim Murseli ka mbaruar, me sot. Është kryer deklarimi i tij pranë Prokurorisë Themelore në Prishtinë, i cili në tërësi e ka mohuar versionin e dhënë gjatë intervisitimit në Polici. Deklarata e tij ka qënë e dhënë në detaje në shpjegimin e ngjarjes, dhe e ka mohuar implikimin e tij në këtë rast. Informatat të cilat janë publikuar lidhje me raportet e tendosura në mes të bashkëshortëve lidhur me besnikërinë e tyre i pandehuri në tërësi i ka mohuar. Prokuroria vazhdon me grumbullimin e provave të mëtutjeshme”, u shpreh avokatja Zhinipotoku.

Të ngjajshme