A e dini se pse Japonia është vendi më i zhvilluar?

 A e dini se pse Japonia është vendi më i zhvilluar?

1. Nga klasa e parë deri në klasën e gjashtë, mësohet një lëndë që quhet ” Rruga për tek Morali”, Nē kete lende nxënësit mësojnë për sjelljet me njerëzit!

2. Nga klasa e parë deri në klasën e tetë nuk ngel asnje nxenes, pasi në këtë periudhë te jetes paresore është edukimi, ngulitja e koncepteve dhe formimi i personalitetit dhe jo mësimdhënia.

3. Japonezët janë ndër njerëzit më të pasur në botë por ata nuk kanë shërbyes që kujdeset për punët e shtëpisë siç e kanë një pjesë e botës së pasur, por babai dhe nëna janë përgjegjës për shtëpinë dhe fëmijët!

4. Nxënësit japonez pastrojnë shkollat e tyre çdo ditë një çerek ore së bashku me mësuesit e tyre, kjo bën të mundur përgatitjen e një brezi modest dhe që kujdeset ndaj pastërtisë!

5. Nxënësit japonez marrin me vete çdo ditë në shkollë furçën e dhëmbëve dhe i pastrojnë dhëmbët e tyre pas çdo ushqyerje, gjë që bën të mësojnë ruajtjen e shëndetit që në moshë të vogël!

6. Drejtorët dhe mësuesit e shkollave ushqehen gjysëm ore para se të ushqehen nxënësit, për të qenë të sigurt në sigurinë e ushqimin që konsumohet, sepse ata i konsiderojnë nxënësit e ardhmja e Japonisë dhe duhet ruajtja e kujdesi ndaj tyre!

7. Pastruesit e ”rrugëve” në Japoni quhen ”inxhinierë të shëndetit” ku rroga e tyre varion nga 5000 – 8000 Usd / muaj, e pranimi i tyre në punë kalon në disa provime me shkrim dhe me gojë!

8. Ndalohet përdorimi i celularëve në trena, restorante dhe vende të mbyllura dhe në vend të ”silent” është e shkruar ”moral”!

9. Çdo kush që shkon për të ngrënë në restorant nuk mer më shumë se sa ka nevojë dhe asnjeri nuk lë ushqim në pjatë!

10. Mesatarja e vonimit të trenave në Japoni është 7 sekonda / vit , kjo tregon se japonezët janë popull që e vlerësojnë shumë kohën dhe kujdesen për orët, minutat dhe sekonda.

Të ngjajshme