A do të ketë reduktime të rrymës më 31 dhjetor dhe 1 janar, flasin nga Qeveria

 A do të ketë reduktime të rrymës më 31 dhjetor dhe 1 janar, flasin nga Qeveria

Zëdhënësi i Qeverisë së Kosovës Përparim Kryeziu, tha se do të ketë furnizim të rregullt me energji elektrike në ditët e ndërrimit të motmoteve.

Kryeziu tha se kjo do të ndodhë falë ndihmës që Shqipëria do t’ia jap Kosovës.

“Ne padyshim se jemi falënderues Republikës së Shqipërisë për ndihmën e ofruar e cila është në kuadër të një bashkëpunimi të vazhdueshëm mes dy qeverive sa i përket fushës së energjisë. Dhe ky bashkëpunim do ta mundësojë ose do të sigurojë që gjatë ndërrimit të motmoteve të ketë furnizim të rregullt me energji elektrike. Kështu që atmosfera festive të mirëmbahet ashtu siç duhet”.

“Ky është një bashkëpunim që dy qeveritë e kanë me njëra-tjetrën sa i përket shkëmbimit të energjisë elektrike apo formave të tjera të kompensimit”, tha ai në Ora 7.

Shqipëria ka vendosur ta ndihmojë Kosovën me energji elektrike më 31 dhjetor dhe 1 janar.

Gjatë seancës së djeshme Kuvendi i Kosovës i ka miratuar masat emergjente duke synuar që të stabilizohet furnizimi me energji elektrike.

/GazetaSinjali/

Të ngjajshme