5 mënyra për të ndihmuar të moshuarit të shijojnë jetën

 5 mënyra për të ndihmuar të moshuarit të shijojnë jetën

5 mënyra për të ndihmuar të moshuarit të shijojnë jetën

1- Trajtoni depresionin

Depresioni mund të shkaktohet nga ngjarje stresuese të jetës si dalja në pension ose humbja e bashkëshortit/es. Gjithashtu mund të shkaktohet nga shkaqe mjekësore ose efekte anësore të mjekimeve.

2- Ndihmojini të ndjehen të dobishëm dhe të nevojshëm

Nëse ata nuk mund të kryejnë disa detyra në mënyrë efektive apo perfekte kjo nuk duhet të përbëjë problem. Rëndësi ka dëshira për të kontribuar.

3- Inkurajoni aktivitetin fizik çdo ditë

Aktiviteti fizik në përditshmëri, pavarësisht se sa i lehtë, ndihmon në ruajtjen e balancës dhe pozitivitetit.

4- Sigurohuni qe të jenë aktiv mendërisht

Motivojini të lexojnë, të luajnë lojëra të ndryshme mendore si shahu dhe sudoku, kjo do t’u mbajë mendjen aktive.

5- Ndihmojini me rrjetet sociale

Në një botë ku çdokush ka tashmë një telefon, do të ishte një mënyrë e mirë për ta që të komunikojnë me të dashurit e tyre. Mësojini se si të telefonojnë dhe komunikojnë me ata që duan.

Të ngjajshme