𝟭𝟭-𝘃𝗷𝗲ç𝗮𝗿𝗶 shënoi rezultatin më të lartë të IQ-s, mposht Ajnshtajnin dhe Stephen Hawking

 𝟭𝟭-𝘃𝗷𝗲ç𝗮𝗿𝗶 shënoi rezultatin më të lartë të IQ-s, mposht Ajnshtajnin dhe Stephen Hawking

Një nxënës i Leeds-it, të Anglisë,  shënoi rezultatin më të lartë të mundshëm në një test Mensa – duke mposhtur Albert Ajnshtajnin dhe Stephen Hawking.

Siç bëhet e ditur, Yusuf Shah, 11 vjeç, regjistroi një rezultat prej 162 – maksimumi për moshat nën 18 vjeç dhe në përqindjen më të lartë të të gjithë njerëzve.

Hawking thuhet se e ka pasur IQ-n 160, edhe Ajnshtajni, i cili ndonëse nuk e mori kurrë zyrtarisht testin, besohet se ka arritur të njëjtën shifër.

Yusuf tha se miqtë e tij në shkollë i thonë gjithmonë se ai është shumë i zgjuar – dhe ai donte ta testonte veten duke bërë testin e IQ-së.

Për të testuar arritjen, Yusuf shkoi në Nanto për një vakt me prindërit e tij dhe dy vëllezërit më të vegjël Zaki dhe Khalid.

Nxënësi i klasës së gjashtë, Yusuf shpreson të studiojë matematikë në Kembrixh ose Oksford dhe tha se i pëlqen të bëjë gjithçka që stimulon trurin e tij./kanal10/

Të ngjajshme