𝗞𝗮 𝗻𝗱ë𝗿𝗿𝘂𝗮𝗿 𝗷𝗲𝘁ë 𝗮𝗸𝗮𝗱𝗲𝗺𝗶𝗸𝗷𝗮 𝗘𝗱𝗶 𝗦𝗵𝘂𝗸𝗿𝗶𝘂

 𝗞𝗮 𝗻𝗱ë𝗿𝗿𝘂𝗮𝗿 𝗷𝗲𝘁ë 𝗮𝗸𝗮𝗱𝗲𝗺𝗶𝗸𝗷𝗮 𝗘𝗱𝗶 𝗦𝗵𝘂𝗸𝗿𝗶𝘂

Ka vdekur të martën në moshën 73-vjeçare akademikja kosovare, Edi Shukriu.

Lajmin për vdekjen e saj e ka dhënë Akademia e Shkencave dhe e Arteve e Kosovës (ASHAK).

“Me dhembje dhe pikëllim të thellë njoftojmë opinionin se më 17 janar 2023 ndërroi jetë akademike Edi Shukriu, një emër i njohur dhe i çmuar në fushën e arkeologjisë, të historisë, të letërsisë, të angazhimeve politike, institucionale dhe kulturore në Kosovë dhe në mbarë hapësirën shqiptare”, thuhet në njoftim.

Varrimi i të ndjerës do të bëhet më 18 janar 2023, ora 15:00, në varrezat katolike të qytetit të Prizrenit.

Të ngjajshme